Havens Historie

I 1984 erhvervede vi vort nuværende hus. Grunden var ikke andet end et vildnis med træer der var groet ind i hinanden, selvsået hyld og mandshøje tidsler.

Vi fældede alt hvad der ikke var pænt, fik sået en græsplæne, lavet et staudebed og så skulle vi være selvforsynende. Det fik vi nu ikke meget ud af, så vi begyndte at nedlægge køkkenhaven og så græs.

I 1988 var vi til en fuchsiaudstilling i Bogense og året efter begyndte vi at anskaffe lidt planter. I 1991 fik vi vores første drivhus og en egentlig fuchsiasamling var påbegyndt.

I dag er haven en botanisk mangfoldighed opbygget efter inspiration fra et utal af haver vi har besøgt. Haven er kørestolsvenlig. Der er stadig en pæn samling fuchsia, men der er også kommet mange andre spændende planter i haven. Bl.a. er vi ved at have en mindre samling af dagliljer. Der er også mange flox og purpursolhat, hvis man skal nævne andre plantegrupper og senest er interessen faldet på engletrompeter. I drivhuset finder du over 100 sorter pelargonier og en del "oldemorsplanter".

Havens planterigdom kan også nydes fra en af havens mange siddepladser, hvor man er velkommen til at nyde sin medbragte kaffe/the eller mad. I tilfælde af "kedeligt" vejr, må havestuen benyttes.

Vi holder traditionelt Åben Have nogle weekends i juli (se åbningstider). Ellers er der kun åbent efter forudgående aftale. I forbindelse med havebesøg har vi et mindre plantesalg med stauder og andre spændende planter.

Vi arrangerer også gerne havebesøg hos andre haveejere. Selskaber der besøger os, har mulighed for, efter aftale, at få os med som gratis guide ved en rundvisning i Den Romantiske Have på Sanderumgård. Ring og hør nærmere.

Det vil erfaringsmæssigt være klogt at sætte god tid af til havebesøget. 1½ time kunne være et godt bud.