Links

 

Besøgshaver Fyn:

www.sanderumgaard.dk  Romantisk herregårdhave under opbygning. Mulighed for guidet rundvisning. 

www.kongsdalaabenhave.dk  20.000 m² parkligende have med flere rhododendronbede, klippede buske og træer, stauder og roser. Se de flotte billeder fra haven på http://galleri1.kongsdalaabenhave.dk/#!album-0-0

www.dejapanskehaver.dk  Flot japansk have med kiosk og café. Der serveres dansk og japansk mad.

www.humlemagasinet.dk  Park på 10 tdr. land med mange spændende haveområder. Humlemagasinet rummer bl.a. Sigfred Pedersen Museet, Humlemuseet og et historisk dukkemuseum. I november og december er der juleudstilling. En fantastisk oplevelse, hvis man er til noget med jul. Se iøvrigt TV-indslag fra 2012 lavet af TV Korup.  http://www.tvkorup.dk/udsendelser/2012/Juli/Humle-haven.htm

 

Besøgshaver Jylland:

www.lillemalundhave.dk  Mange forskellige haveanlæg. Åbent fra 1.maj - 30. september. En meget inspirerende have. Fredag lukket.

www.laden.dk  Have på 10.000m² med ca. 1800 forskellige arter (sorter) af planter i små og store grupper. Medbragt mad må nydes i haven. Café og planteskole. 

www.aagesenshave.dk  40 år gammel have på 950m². 2300 forskellige vækster fordelt på eksempelvis Iris, Hemerocallis, Agaphantus, Hosta og mange flere. Haven har ved flere lejligheder været vist på TV.

www.lindholtlandbohave.dk  Ca. 15000 m² flot opbygget med mange haverum og alsidig beplantning. 700 forskellige dagliljer, 200 liljer og 250 forskellige hosta'er. Liljer indgår flot i havens opbygning. Kaffestue med plads til 50 personer. Plantesalg. Et godt udflugtsmål.

www.rosenhaven-tjareborg.dk  1250m² have med træer og buske. Rhododendron, Hosta, Klematis m.m. 800 Slyng- klatre- og buskroser fordelt på 300 sorter. 45 siddepladser. 

http://www.enemaerkets-hostahave.dk/default.aspx?CMSID=70  10.000 m² have, oprindeligt startet som en hostahave, men rummer i dag en større samling af spændende træer, buske og stauder. Planteskolen - se www.enemaerkets-hostahave.dk

http://www.flamingonaturpark.dk/  Haven er kendt fra Søren Ryges Tv-udsendelse "Fjumses Have". 65.000 m² park med søer, vandfald, hyggelige spisesteder, springvand og m.m. En meget informativ hjemmeside.

www.enghaven.se  Enghaven er en 5000m² landbohave med mange sten. Japansk inspireret afdeling. Havepavillon og mange siddepladser rundt i haven. Medbragt kaffe kan nydes i haven.

www.haven-ved-hegnet-7.dk  Haven er udtryk for to menneskers drømme om en have. 1000m² byhave med et romantisk islæt. Markstensbelagte stier, hævede bede, formklippede træer og buske.

www.gtpoulsen.dk  35 år gammel have på 1100 m². Plantesamlerhave med bl.a. vækster til stenbed, skov- og surbundsbed, sumpbed m.v. Mange lidt sjældne planter.

www.japanskinspirerethave.dk  1200² japansk inspireret have. Uddybende omtale på hjemmesiden. Haven har været vist på DR2. Flere havebøger har brugt foto fra haven.

www.alpines.dk   Haven på 900 m² må betegnes som en "rockgarden". Alpine planter er den store interesse. Spændende drivhus. Mange flotte havebilleder.

www.trilliumhaven.dk  Plantesamlerhave på 900 m². Haven er godt udnyttet med flere typer bede, som omfatter "islandsk lavastenbed", sandbed, klyne- og surbundsbede.

www.haveniharlev.dk  6000m² landbohave opdelt i flere afdelinger. Gårdspålads og baghave med fuchsia, drivhuset med 250 forskellige zonalepelargonier. Jyllands største samling af duftpelargonier (130). Plantesalg.

www.byhaveniebeltoft.dk  Privat have, som kan besøges efter aftale.

 

Besøgshaver Sjælland og øerne

 

www.gavnoe.dk  Flot slotspark. Kendt fra sine mange (1½ million) løgplanter i foråret. De Seks Sansers Have, rosenhaven, sjældne træer og planter. Café og slotsbutik.

www.birkegaardens-haver.dk  3000 m² have med forskellige havetemaer. Butik og café.

www.gisselfeld-kloster.dk  40 tdr. land park. Fredet paradehus med salg af historiske planter.

www.carlssons-fuchsia.dk  En lille have, men virkelig et besøg værd. Haven er på 400m² med fuchsia, pelargonier og et flot vandparti.

www.gaardboshave.dk  15.000m² landbohave, alsidigt beplantet med flere haverum. En hyggelig og harmonisk have med mange siddepladser ude som inde.

www.denspiseligehave.dk  Landskabsarkitekt Bodil Schmidt har her skabt en have med klippede hække i mange former.

Der er leget med mange spøndende plantekombinationer i den 1000m² store have ved Sorø.

 

Besøgshaver på Bornholm

www.enghoj.mono.net   Enghøj Staudehave startede i 2004 og er i dag en frodig staudehave som er et besøg værd. Målet med haven er at skabe et mødested for haveelskere med plantesalg, havesnak og B&B.  Følg haven på www.enghoj-have.blogspot.com

 

Besøgshaver i Belgien:

www.mijntuin-mijndroom.com  En have der næsten kan tage pusten fra en. Fantastisk flot. Se den her via linket eller besøg den.

 

Besøgshaver i Schleswig-Holstein

www.der-staudenhof.de  Haven er utrolig godt og spændende indrettet i en lidt moderne stil med mange figurer velanbragt i haven. Ejeren er havearkitekt og anlægsgartner. Der er en spændende butik og lidt plantesalg.

www.kraft-reimers.de  Haven er på 7000 m². Det er lidt af en plantesamlerhave med et rigtigt godt plantesalg.

www.palmenhaus-café.de  Er man på havetur i Schleswig-Holstein er dette stedet man må besøge. Her er en rigtig god og billig planteskole, - der er demonstrationshave og så skal man besøge palmehuscaféen. Den er indrettet i en stilfuld atmosfære og hyggeligt miljø. Og kagerne er virkelig værd at skrive hjem om.

www.grafgarten.de  En have på 10.000 m² man ikke må snyde sig selv for at se. Haven er smukt opbygget med mange haverum. Hvert med sit særpræg. Der er mange havefotos på siden.

Besøgshaver i England:

Besøgshaver i Sverrige:

www.freadal.se  Hyggelig have med café, hvor det er muligt at købe sig en middag, lunch eller blot kaffe og kage. Freadals Trädgardscafé ligger lidt uden for en lille landsby i Halland. Der er mulighed for B:B:

www.waldero.se  Flot og kompakt have lidt uden for Stokholm.

www.bosjokloster.se  Bosjökloster er en oplevelse af middelalder kultur, park og haver i et smukt slotsmiljø. Udstillinger og restaurant er åben alle dage maj - september. Rundvisning kan bestilles.

www.lindbro.net  Meget seværdig have på 5-6000 m² inspireret af japansk og kinesisk havekunst.

www.hagenihasle.com  Hasle besøgshave med mange stauder.

 

 Gartnerier i Danmark:

www.gartnerietjensen.dk  Fuchsia og danmarks største samling af pelargonier. Mange andre sjældne planter. Salg af stiklinger og større planter.

www.staudefeen.dk  Mange spændende og usædvanlige stauder. Stort udvalg i bl.a. pæoner, phlox,storkenæb og purpursolhatte

www.rhodobutik.dk  Flot hjemmeside fra Rhododendron-Haven nær Tørring. God netbutik.

www.svend-nielsen.dk  Gartneriet er et af Danmarks største gartnerier, hvad angår produktion af grønne planter i alle størrelser. Gartneriet kan besøges hver lørdag mellem 10 - 17 eller efter aftale. Selskaber modtages gerne efter aftale.

Gartnerier i Sverrige:

Gartnerier i Holland:

www.kwerkerijgommer.com  Omfattende sortiment inden for fuchsia, pelargonier, passionsblomster, hawaiiblomster, dagliljer og hosta.

www.paulshirleysucculents.nl Webshop for udsædvanlige planter. Hoya, Impatiens, Rhipsalis, Stapelias, Plectranthus m.m.

Gartnerier i England:

www.somethingforthegarden.co.uk  Gartneri med online-butik med mange Agapanthus

www.broadleighbulbs.co.uk  gartneri med online-butik med mange Agapanthus, liljer og Hellebores.

www.fibrex.co.uk Specialgartneri med mange pelargonier.

www.gosbrookpelargoniums.com Specialgartneri for pelargonier.

www.pcplants.co.uk  Gartneri med onlinebutik. Mange Agapanthus.

www.taylorsclematis.co.uk  Specialgartneri for Clematis . Ca. 300 sorter. 

www.hartsnursery.co.uk Specielgartneri med løg. Mange lilje- og Allium løg.

Gartnerier i Tyskland:

www.clematis-westphal.de   Tysklands største specialgartneri for Clematis. Prisbillig. Sender igen til Danmark.

www.engelstrompete.eu   Mindre gartneri med et fantastisk flot udvalg af engletrompeter, Abutilon, Acnistus (australsk klokkebusk), og fuchsia-sjældenheder. Deres have, som ligger ved floden Niederrhein i Duisburg, er også et besøg værd.

www.pelargonien.ralf-paul.de Mange pelargonier.

www.kakteen-haage.de  Kaktus og sukkulenter og frø deraf.

Gartnerier i Frankrig

www.pcpiniere-brehat.com  Onlinebutik. Stort udvalg af Agapanthus.

www.hodnik.com Stort udvalg for plantesamlere. Abutilon, Begonie, Brugmansia, Citrus og Hibiscus.

Gartnerier i Czekoslovakiet 

www.ezplants.com  Mange typer kødædende planter og frø deraf.

Gartnerier i Sydafrika:

www.capeseedandbulb.com   Gartneri med en omfattende samling af Clivia. Salg af planter og frø.

Gartnerier i Hong Kong

https://happyforest.store/ Gartneri med en omfattende samling af Begonia og Hoya

Andre Links/Blogs:

Den Romantiske Have - Privat optaget video. http://www.youtube.com/watch?v=6Wyvo_ifF00 

www.subrosa.dk  Siden tilhører roseneksperten Peter Jordt, tidligere formand for Det Danske Rosenselskab og forfatter til en række artikler. Få svar på pasning af roser. Mange flotte billeder.

www.begynderhaven.dk  Martin Jensen skriver i sin Blog om stort og småt fra egen have.

www.vejstrupvin.dk  Poul R. Henriksen er en fynsk vinbonde. Modtager gerne selskaber og foreninger og fortæller om årets gang i vinmarken.

Foreninger:

www.odense.mono.net  Det Danske Haveselskab, Odense afdeling

www.dfs-fuchsia.dk  Dansk Fuchsia Selskab

www.danskpelargonieselskab.dk  Dansk Pelargonieselskab

www.haven.dk  Det Danske Haveselskab

www.primulaklub.dk  Dansk Primula Klub

www.rosenselskabet.dk  Det Danske Rosenselskab